Skip to main content
Veilige omgeving

Logopedie bij kinderen en jongeren in Brugge

TOL logopedie is een onderdeel van de multidisciplinaire dienst TOL in Brugge. Kinderen en jongeren worden door het team van logopedisten onderzocht en behandeld. Kinderen met verschillende logopedische problematieken kunnen bij ons terecht. Bij een vermoeden van een leerstoornis (dyslexie, dyscalculie), een taalstoornis (dysfasie) of een spraakprobleem (articulatiestoornis, oro-myofunctie, verbale dyspraxie) kan je bij TOL terecht. We voeren ook schoolrijpheidstesten uit bij kinderen uit de derde kleuterklas, wanneer er twijfel is bij de overgang naar het eerste leerjaar.
Leerproblemen komen vaak samen voor met andere ontwikkelingsstoornissen, zoals ADHD en DCD. Indien nodig wordt hiervoor samengewerkt met de psychologen en kinesisten binnen onze dienst. Meer informatie over de verschillende problematieken vindt u verder op de website.

De logopedisten creëren een veilige omgeving en werken op maat van het kind. Er wordt zowel in de onderzoeksfase als tijdens de behandeling nauw samengewerkt met de betrokkenen (ouders, school, andere deskundigen) van het kind.